Bugetare participativă Brașov Bugetare participativă Brașov

Mergi înapoi

Proiect de Instalare Stații de Spălare a Bicicletelor în Municipiul Brasov

George Enescu George Enescu  •  2024-04-05  •  Orașul Comunităților  • 

Prezentare grafica statie de spalare biciclete
Prezentare grafica statie de spalare biciclete

Codul proiectului de investiții: 148

Specifice: Furnizarea unei infrastructuri adecvate pentru spălarea și îngrijirea bicicletelor utilizate de către comunitatea cicliștilor montani din Brașov și de către turiștii care aleg Brașovul ca destinație turistică pentru practicarea acestui sport.

Măsurabile: Amenajarea a 3 puncte (3 locații) de spălare a bicicletelor. Instalarea a 6 stații de spălat biciclete, câte 2 stații în fiecare locație propusă. Locatiile propuse sunt: 1. In Parcul Noua  2. In Parcul La Iepure  3. In Parcul Schaeffler - Livada Poștei  Locatiile propuse reprezinta puncte de referinta pentru practicantii ciclismului montan, fiind zone de acces catre traseele de ciclism montan.

Abordabile: Implementarea proiectului este realizabilă din punct de vedere tehnic și logistic. Există furnizori de mobilier urban care au în ofertă stații dedicate spălării bicicletelor. Stațiile pot fi instalate în parcuri din apropierea zonelor de acces la traseele de bicicletă și racordate la rețeaua publică de apă. Parcurile propuse ca locatie detin infrastructura necesara pentru racordarea la apa si canalizare, oferita de compania apa in administrare direct municipalitatii. Amenajarea cu pietris ca platforma la baza statiei este suficienta pentru a ajuta la drenarea apei. Amenajarea unui put absorbant ar putea fi o solutie optionala. Alte statii de spalare detin platforma de colectare si deversare a apei (foto atasat) Costul consumului de apa pentru utilizarea pe durata unui an de zile ar fi de aproximativ 3000 lei. (echivalentul a 10.000 de utilizari / an)

Relevante: Stațiile de spălare a bicicletelor vor contribui la îmbunătățirea condițiilor pentru practicanții ciclismului montan în Brașov, susținând un stil de viață activ și ecologic și vor crește gradul de satisfacție al practicanților ciclismului montan și al turiștilor. Brașovul fiind deja o destinație turistică recunoscută pentru practicarea ciclismului montan, statiile vor contribui la crearea imaginii unui oras mai curat si ingrijit. Stațiile vor reprezenta o extensie firească a infrastructurii dedicate ciclismului montan și ciclismului urban, completând lista de facilități deja existente (pump track și jump track, spații de stocare biciclete, bike park). 

Încadrat în Timp: Proiectul poate fi planificat să fie implementat în următoarele 4-5 luni, pentru a răspunde nevoilor comunității cicliștilor montani din oraș începând cu lunile Iulie și August, atunci când se va înregistra maximul numărului de turiști și practicanți ai acestui sport.

Publicul Țintă: Comunitatea locală de cicliști montani din Brașov, inclusiv turiștii și vizitatorii care se bucură de potecile și traseele montane din zonă. O comunitate ce depaseste 2000 de membri in Brasov si 20.000 de membri pe plan national fata de care Brasovul devine un reper pentru sporturile montane.

Descriere Calitativă și Cantitativă: Fiecare locație va fi echipată cu 2 stații de spălare racordate la rețeaua de apă curentă. Stațiile sunt fabricate din materiale rezistente la apă și special concepute pentru o utilizare pe termen lung și dispun de accesoriile necesare îngrijirii bicicletei, pentru a permite cicliștilor să-și întrețină bicicletele după fiecare plimbare. De asemenea, statiile dispun si de robinet pentru apa potabila. Stațiile vor fi amplasate în zone din apropierea punctelor de acces spre traseele de ciclism montan astfel încât să fie ușor accesibile utilizatorilor din punct de vedere logistic și să fie ușor de racordat la rețeaua de apă.

Impactul Preconizat al Proiectului: Creșterea gradului de satisfacție al utilizatorilor de biciclete montane în Brașov, oferindu-le facilități de întreținere convenabile și accesibile. Creșterea vizibilității Brașovului pe harta destinațiilor turistice pentru practicarea sporturilor montane. Reducerea deteriorării bicicletelor și creșterea duratei lor de viață prin promovarea unei întrețineri regulate. Sprijinirea turismului ecologic și turism

Locație: Locatii propuse: Parcul Noua, Parcul La Iepure, Parcul Schaeffler

Documente (2)

Nu aveți repere definite