Bugetare participativă Brașov Bugetare participativă Brașov

Bugete participative

Bugetare Participativă 2024

Etapa curentă

Votează proiecte

Etapele proiectului de bugetare participativă

Depunere idei în platformă

-

Poți să ne transmiți propunerea ta de proiect până la data de 08.05.2024. În cadrul procesului de Bugetare Participativă 2024 poți înscrie o singură idee de proiect pentru fiecare direcție de dezvoltare: orașul mobil, orașul relaxat, orașul verde, orașul comunităților.

Propune un proiect

Evaluarea proiectelor

-

Propunerile de proiecte vor face obiectul unei analize tehnice, legale dar și financiare ce va fi realizată de către Comisia pentru Bugetare Participativă, formată din specialiști din cadrul departamentelor Primăriei Municipiului Brașov, primarul Municipiului Brașov, consilieri locali, membrii ai societății civile brașovene și experți independenți. Comisia va analiza fiecare proiect în parte. În urma acestei verificări, se va stabili lista proiectelor care sunt eligibile din punct de vedere tehnic, legal și financiar.

Clarificări proiecte

-

Comisia va lua în calcul și proiectele cu potențial înalt de eligibilitate dar cu sincope în descriere, transmițându-le răspuns cu privire la sugestiile de îmbunătățire și termenul până la care propunerea poate fi modificată. În cazul in care participanții modifică proiectul astfel încât să țină cont de recomandările Comisiei, se vor considera eligibile și vor intra la vot. Fiecare persoană al cărei proiect a fost declarat neeligibil poate să primească, la cerere, un răspuns scris cuprinzând motivele pentru care propunerea a fost declarată neeligibilă. Toate proiectele declarate eligibile urmează să fie supuse votului cetățenilor.

Evaluare modificări

-

În această etapă, propunerile de proiecte care au fost ajustate conform sugestiilor Comisiei pentru Bugetare Participativă, vor fi reevaluate pentru a asigura alinierea lor la cerințele tehnice, legale și financiare stabilite.

Votează proiecte

-

Implică-te în dezvoltarea comunității tale!

Etapa de votare a proiectelor în cadrul Bugetării Participative pentru anul 2024 a început! Acum este momentul să-ți exprimi opinia și să decizi care dintre proiectele propuse vor contribui cel mai mult la îmbunătățirea Brașovului.

Cum poți vota?

 1. Accesează unul dintre domeniile de mai jos:
  • Orașul Mobil
  • Orașul Verde
  • Orașul Relaxat
  • Orașul Comunităților
 2. Alege proiectul preferat din fiecare domeniu.
 3. Votează și contribuie la transformarea Brașovului!

Fiecare vot contează, așa că nu rata ocazia de a-ți aduce aportul la dezvoltarea orașului nostru. Participă activ și ajută-ne să construim împreună Brașovul!

Votează acum și fă diferența!

Anunțarea proiectelor câștigătoare

-

Sunt declarate câștigătoare proiectele aflate pe prima poziție în fiecare domeniu în urma votului cetățenilor. Primăria Brașov se angajează să demareze procedurile de implementare a proiectelor câștigătoare din fiecare domeniu începând cu data anunțării câștigătorilor procesului de Bugetare Participativă. Aceste proiecte vor fi cuprinse în bugetul anual al Primăriei Brașov.

Orașul Mobil

Orașul Mobil 500.000 RON

Orașul Verde

Orașul Verde 500.000 RON

Orașul Relaxat

Orașul Relaxat 500.000 RON

Orașul Comunităților

Vezi pe hartă unde au fost propuse proiecte până acum

Ajutor

Pentru informații despre procesul de bugetare participativă consultă paginile dedicate din platformă: Regulament, Despre bugetarea participativă și Întrebări frecvente.