Bugetare participativă Brașov Bugetare participativă Brașov

Mergi înapoi

Memory and Identity Piata Brassai

Pachide Taric Mara Pachide Taric Mara  •  2024-04-08  •  Orașul Relaxat  • 

Piata_Brassai.jpeg
Piata_Brassai.jpeg

Codul proiectului de investiții: 170

 

Propunem să intervenim asupra acestui amplasament central, foarte puțin cunoscut și vizitat, prin redarea amintirii operelor de artă realizate de autor cât și pentru a creste nivelul de popularizare a zonei prin relaxare și socializare în randul comunitătii din zona, a tinerilor și a turiștilor.

Suprafața destinată propunerii este de aproximativ 1,150 m² cu dimensiunile de minim 15m și maxim 60m. Accesul se poate realiza din zona Dupa Ziduri sau prin Gang din strada Muresenilor.

În urma consultării tinerilor cu privire la necesitatea acestora din punct de vedere al divertismentului, în cadrul unui proiect stradal , s-a stabilit necesitatea unei zone de relaxare care să le permită socializare pe timp de zi, de noapte, posibilitatea de și culturalizare și afirmare a tinerilor artiști într-un mediu public,dar discret.

1.Colțul lui BRASSAI  - Realizarea unei expoziții permanente în memoria artistului prin aplicarea a 10 rame cu printuri UV pe suport PVC (în format de 70x100cm) ale creațiilor acestuia, completate de informații ale perioadei sau a contextului în care au fost create. Totodată, amplasarea a 10 corpuri de iluminat deasupra fiecărui tablou realizat, pentru o buna evidențiere a acestora si pe timpul serii. Achizitia a 5 sevalete metalice de prezentare cu dispunere pe 2-3laturi a panourilor de expunere temporară în format de 70x100cm.

2.Mobilare urbana – dotare permanenta

Amenajarea spațiului cu mobilier urban modular din material plastic cu o capacitate de 100 locuri, ce vin în completarea sezlongurilor pentru serile de film, crearea atmosferei prin amplasarea unui sistem de sonorizare cu muzica de fundal pe timp de zi, utilizat si pentru proiectia de filme.  Asigurarea unui iluminat ambiental cu ajutorul a 10 ghirlande de becuri cu lumina caldă, pe perioada serii. Supravegherea zonei cu scopul creerii siguranței participanților cât si pentru protectia contra vandalismului prin amplasarea a 3 camere de supraveghere cu IR si unghi de vizualizare la 360 grade, conectate centralizat prin accesorii necesare la 1 server pentru stocarea imaginilor foto-video pe o perioadă de minim 3zile.

3.Proiecție de filme culturale în aer liber – dotare sezoniera - Amenajarea spațiului de vizionare în aer liber prin echiparea cu 1 ecran de proiectie de diagonala 24feet temporar, 1 proiector portabil, 1 amplificator de sunet, 100 bucăți sezlonguri de tip puf impermeabile.

 

 

Locație: Piata Brassai Brasov

Documente (2)

Nu aveți repere definite