Mergi înapoi

Amenajare gradini muzicale in spatii comune

Stamate Flavia Stamate Flavia  •  2021-11-26  •  Proiecte pentru un oraș relaxat  • 

Amenajare urbana gradina muzicala
Amenajare urbana gradina muzicala

Codul proiectului de investiții: 61

Ideea mea porneste de la dorinta de a avea o varietate cat mai mare de spatii comune de recreatie urbana care sa ne atraga sa petrecem mai mult timp in aer liber.

 Este vorba de instrumente muzicale de exterior, montate in spatiile publice, ce ar aduce plus-valoare comunitatii locale prin beneficiile pe care le aduce crearea muzicii in aer liber, incurajand exprimarea creativa si socializarea cu familia, prietenii sau chiar necunoscutii.

La ele poate canta oricine, de la parinti cu copii, adolescenți, bătrâni și persoane cu dizabilități, pana la profesionisti muzicieni – toata comunitatea brasoveana.

Instrumentele sunt concepute din materiale durabile (otel inoxidabil, aluminiu, fibra de sticla etc) special pentru de a fi montate in aer liber, sa reziste în orice anotimp, indiferent de condițiile meteorologice si la uz intens; se monteaza si se intretin usor.  

Este o propunere relevanta pentru domeniul “Orasul relaxat” caci abordeaza neconventional ideea de spatiu public de relaxare, aducand un suflu diferit asupra conceptiilor traditionale de amenajari urbane. Astfel, locurile publice de langa casa noastra vor deveni medii incluzive și creative, iar oamenii vor canta la instrumente reale chiar în spațiile în care locuiesc, lucrează și își petrec timpul liber.

Pentru ca in toate locatiile alese mi s-a parut ca s-ar integra foarte bine amenajarea acestor gradini muzicale, propunerea de buget este pentru 4 zone din oras, fiecare cu sub-bugetul propriu: Parcul Noua,Parcul Tiberiu Brediceanu, Parcul Copiilor Ina Schaeffler, Parcul Trandafirilor. Primaria/cetatenii pot stabili/vota daca se vor implementa toate sau doar o parte dintre ele.

Locație: Gradinile muzicale vor fi implementate in 4 locatii: Parcul Noua, Parcul Copiilor Ina Schaeffler Livada Poștei, Parcul Trandafirilor, Parcul Tiberiu Brediceanu. Toate locațiile sunt spații ofertante, in diverse zone ale orasului, nuclee de relaxare și petrecere a timpului liber pentru cei din comunitatea brașoveană. Pe harta am putut marca doar un singur punct, nu a functionat sa le marchez pe toate 4 mentionate.

Documente (1)

Trebuie intrați în cont sau vă creați un cont pentru a lăsa un comentariu.
Nu aveți repere definite