Bugetare participativă Brașov Bugetare participativă Brașov

Mergi înapoi

Outdoor Fit Bartolomeu

Alexe Sorin Constantin Alexe Sorin Constantin  •  2024-04-07  •  Orașul Comunităților  • 

Parc antrenamente outdoor Bartolomeu
Parc antrenamente outdoor Bartolomeu

Codul proiectului de investiții: 157

Descriere proiect

   Suntem un grup de tineri din Brașov și visăm la un oraș plin de viață, inclusiv unde fiecare persoană, indiferent de vârsta, sex sau dizabilități, să aibă șansa de a trăi sănătos și activ.

   Proiectul nostru aduce în prim-plan crearea unei zone de antrenamente fizice, amplasată în inima comunității - la locul de joacă pentru copii „Bartolomeu” Nr. 234.

   Proiectul nostru nu doar că se încadrează în zona sportului de masă, dar oferă ocazia perfectă pentru un stil de viață activ, ca o alternativă pentru tinerii care sunt dependeți de lumea digitală. În plus, acest spațiu dedicat sportului în aer liber își propune să fie nucleul comunității calisthenics / street workout din Brașov, printr-o serie de competiții care să unească pasionații acestui sport.

Obiective SMART

 1. Specifice: Crearea unui parc outdoor de antrenamente fizice divers și bine echipat, dedicat promovării sănătății fizice și mentale, combaterii sedentarismului și consolidării comunității. Parcul va fi situat în incinta locului de joacă pentru copii „Bartolomeu” Nr. 234. Suprafața parcului este de 200 de metri pătrați.

 2. Măsurabile: Parcul va oferi oportunități de antrenament în aer liber pentru locuitorii din Brașov, fiind accesibil pentru oricine, inclusiv persoanele cu dizabilități. Se aștaptă să aducă împreună peste 400 de persoane lunar.

 3. Atingibile: Implementarea proiectului este planificată într-o perioadă definită (30 iunie 2024 - 31 decembrie 2024), cu sprijinul unei firme specializate în construirea de infrastructuri dedicate sportului („Kenguru Pro”). Aceasta demonstrează o planificare și resursele necesare pentru realizarea obiectivelor.

 4. Relevante: Proiectul este conceput să răspundă nevoilor specifice ale comunității din Brașov, promovând un stil de viață activ și sănătos, oferind o alternativă atractivă la petrecerea timpului în fața ecranelor, și creând un spațiu de întâlnire și de dezvoltare personală prin sport.

 5. Temporal delimitate: Obiectivele proiectului sunt clare și au o perioadă de implementare bine definită, care permite evaluarea progresului și realizărilor într-un cadru temporal specific.

Publicul nostru țintă 

   În Brașov, conform datelor statistice din 2022, populatia între 20 - 49 de ani reprezintă un procent de 37,98% din populația municipiului, aproximativ 90.238 persoane. Infrastructura dedicată sportului de masă este insuficientă și credem că proiectul „Outdoor Fit Bartolomeu” poate reprezenta o noua alternativă pentru doritorii de mișcare în aer liber. Am putea segmenta acest public în:

 • Tinerii și adulții interesați de un stil de viață activ

 • Comunitatea locală din Brașov

 • Sportivii amatori și profesioniști de calisthenics / street workout

Aria competițională

   Comunitatea noastră de pasionați de mișcare în aer liber, a avut posibilitatea de a participa la un Campionat Național de Freestyle din 2022, care s-a desfășurat chiar în Brașov, în cartierul rezidențial Coresi. A fost nevoie de câteva improvizații, adică amplasarea temporară a unor bare pentru concurs care nu reprezentau o infrastructura propice așa cum are municipiul Sibiu, unde se organizează frecvent competiții cum ar fi: „Flux Summer Challenge”, „Barsylvania”, „Freestyle Revolution”, etc. Pe viitor, planificăm organizarea unor concursuri la nivel național și internațional, iar pentru a reuși să facem aceste evenimente, ar fi necesar un spațiu permanent de antrenamente, special amenajat, cu o capacitate superioarăde a susține un număr semnificativ de persoane.

Implementarea proiectului

   Pentru a crea un spațiu dedicat mișcării fizice, am apelat la o firmă specializată, cu experiență, în construirea unor infrastructuri de bare de antrenamente outdoor.

  Firma se numește „Kenguru Pro”, fiind una dintre cele mai cunoscute firme la nivel mondial, dedicate dezvoltării unor parcuri de calisthenics / street workout de înaltă calitate, oferind siguranță antrenamentelor. Aceștia ne-au prezentat o ofertă în realizarea parcului dorit de 200 metri pătrați. Parcul este proiectat de la zero de firmă, dispunând de materialele necesare și de transportul + montarea acestora.

   Pentru detaliile proiectului vă rugăm să consultați documentul:

 •  „Proiect Outdoor Fit Bartolomeu” - atașat mai jos

   Pentru detalii privind bugetul și oferta firmei accesați documentul:

 • „Anexa 1” - atașat mai jos 

   Pentru detalii despre barele „Kenguru Pro” accesați documentul:

 • „Prezentare generală bare Kenguru Pro” - atașat mai jos

Locație: Locul de joacă pentru copii Bartolomeu Nr. 234 (Parcul Albert Einstein)

Documente (3)

Trebuie intrați în cont sau vă creați un cont pentru a lăsa un comentariu.
Nu aveți repere definite