Bugete participative

Proiectele câștigătoare în urma procesului de Bugetare Participativă

Etapa curentă

Anunț proiecte câștigătoare

Etapele proiectului de bugetare participativă

Depunere idei în platformă

-

Poți să ne transmiți propunerea ta de proiect până la data de 30.11.2021. În cadrul procesului de Bugetare Participativă 2021 poți înscrie o singură idee de proiect pentru fiecare direcție de dezvoltare: orașul mobil, orașul relaxat, orașul verde, orașul comunităților.

Înscrie ideea ta de proiect aici.

Evaluarea proiectelor

-

Propunerile de proiecte vor face obiectul unei analize tehnice, legale dar și comunitare ce va fi realizată de către Comisia pentru Bugetare Participativă, formată din departamentele din cadrul Primăriei Municipiului Brașov, consilieri locali, membrii ai societății civile brașovene și experți independenți. Comisia va analiza fiecare proiect în parte. În urma acestei verificări, se va stabili lista proiectelor care sunt eligibile.

Clarificări proiecte

-

Comisia va lua în calcul și proiectele cu potențial înalt de eligibilitate dar cu sincope în descriere, transmițându-le răspuns cu privire la sugestiile de îmbunătățire și termenul până la care propunerea poate fi modificată. În cazul in care acestea au modificat proiectul astfel încât să țină cont de recomandările Comisiei, se vor considera eligibile și vor intra la vot. Fiecare persoană al cărei proiect a fost declarat neeligibil poate să primească, la cerere, un răspuns scris cuprinzând motivele pentru care propunerea a fost declarată neeligibilă. Toate proiectele declarate eligibile urmează să fie supuse votului cetățenilor.

Votare

-

Votul are loc online într-o singură etapă.

Fiecare votant va vota un singur proiect per domeniu.

Anunț proiecte câștigătoare

-

Sunt declarate câștigătoare proiectele aflate pe prima poziție în fiecare domeniu în urma votului cetățenilor.

Primăria Brașov se angajează sa demareze procedurile de implementare a proiectelor câștigătoare din fiecare domeniu începând cu anul următor desfășurării procesului de vot. Astfel, pentru procesul de bugetare participativa desfășurat în 2021 se va începe procedura de implementare în anul 2022. Aceste proiecte vor fi cuprinse în bugetul anual al Primăriei Brașov pe anul 2022.

Vezi rezultate

Orașul Mobil

Proiecte pentru un oraș mobil 500.000 RON

Orașul Verde

Proiecte pentru un oraș verde 500.000 RON

Orașul Comunităților

Propuneri pentru comunitate 500.000 RON

Orașul Relaxat

Proiecte pentru un oraș relaxat 500.000 RON

Vezi pe hartă unde au fost propuse proiecte până acum

Ajutor

Pentru informații despre procesul de bugetare participativă consultă paginile dedicate din platformă: Regulament, Despre bugetarea participativă și Întrebări frecvente.