Bugetare participativă Brașov Bugetare participativă Brașov

Bugete participative

Bugetare participativă 2023

Depune un proiect
Etapa curentă

Anunțarea proiectelor câștigătoare

Etapele proiectului de bugetare participativă

Evaluarea proiectelor

-

Propunerile de proiecte vor face obiectul unei analize tehnice, legale dar și financiare ce va fi realizată de către Comisia pentru Bugetare Participativă, formată din specialiști din cadrul departamentelor Primăriei Municipiului Brașov, primarul Municipiului Brașov, consilieri locali, membrii ai societății civile brașovene și experți independenți. Comisia va analiza fiecare proiect în parte. În urma acestei verificări, se va stabili lista proiectelor care sunt eligibile din punct de vedere tehnic, legal și financiar.  

Clarificări proiecte

-

Comisia va lua în calcul și proiectele cu potențial înalt de eligibilitate dar cu sincope în descriere, transmițându-le răspuns cu privire la sugestiile de îmbunătățire și termenul până la care propunerea poate fi modificată. În cazul in care participanții modifică proiectul astfel încât să țină cont de recomandările Comisiei, se vor considera eligibile și vor intra la vot. Fiecare persoană al cărei proiect a fost declarat neeligibil poate să primească, la cerere, un răspuns scris cuprinzând motivele pentru care propunerea a fost declarată neeligibilă. Toate proiectele declarate eligibile urmează să fie supuse votului cetățenilor.  

Votează proiecte

-

 

Votul are loc online într-o singură etapă.

Fiecare votant va vota un singur proiect per domeniu.  

Anunțarea proiectelor câștigătoare

-

Sunt declarate câștigătoare proiectele aflate pe prima poziție în fiecare domeniu în urma votului cetățenilor. Primăria Brașov se angajează să demareze procedurile de implementare a proiectelor câștigătoare din fiecare domeniu începând cu data anunțării câștigătorilor procesului de Bugetare Participativă. Aceste proiecte vor fi cuprinse în bugetul anual al Primăriei Brașov.

Orașul Mobil

Orașul mobil 500.000 RON

Orașul Verde

Orașul Verde 500.000 RON

Orașul Relaxat

Orașul Relaxat 500.000 RON

Orașul Comunităților

Orașul Comunităților 500.000 RON

Vezi pe hartă unde au fost propuse proiecte până acum

Ajutor

Pentru informații despre procesul de bugetare participativă consultă paginile dedicate din platformă: Regulament, Despre bugetarea participativă și Întrebări frecvente.