Bugetare participativă Brașov Bugetare participativă Brașov

Orașul Relaxat

Această rubrică are un buget de 500.000 RON

Un instrument muzical în fiecare școală

2023-02-09  •  DFD  •  Orașul Relaxat

In perioada actuală se observă  o agitație crescută în comportamentul copiilor din sistemul educațional brasovean(creșterea fenomenului de buling). Este binecunoscut faptul că muzica în general are o influență directă asupra stării fizice și emoționale a unei persoane. Studiile efectuate de-a lungul anilor au demonstrat faptul că muzica se conectează cu sistemul nervos al unei persoane, reprezentat de funcția creierului, de tensiunea arterială și de bătăile inimii. Tot studiile au arătat faptul că, datorită muzicii, în organism crește concentrația hormonilor și a altor substanțe ce contribuie la creșterea puterii de concentrare și a energiei psihice. În plus, muzica activează, în același timp, și emisfera stângă, și pe cea dreptă, iar acest lucru poate dezvolta capacitatea de învățare și îmbunătăți memoria. Când copilul realizează abilitatea lui de a cânta la un instrument, stima de sine crește și are mai mare încredere, lucru foarte delicat îndeosebi în perioada adolescenței. Muzica ajută copiii să se integreze mai bine din punct de vedere social: muzica e un limbaj pe care toți îl pot vorbi, poate apropia oameni, indiferent de cultură, context sau principii personale. 

Pentru a putea dezvolta o viitoare generație a comunității noastre mai bună, mai socială și mai legată avem nevoie pe lângă dascăli și de instrumente specifice pentru dezvoltarea lor echilibrată. Astfel sportul și muzica ar trebui să revină în educația gimnaziala intr-un mod mult mai activ și plăcut. Dacă pentru sport investițiile în infrastructura necesară sunt pe un drum bine definit, investițiile în infrastructura muzicală sunt inexistente. Consider necesar elaborarea unui plan de investiții multianual pentru achiziția de instrumente muzicale în acord cu cerințele și pregătirea profesorilor de muzică din fiecare școală. Prețul unui instrument variază astfel: Pianina=4600 - 5000 ron; chitară=300 - 500 ron; trompetă=700 - 1000 ron. Numărul de instituții de învățământ din Brașov este de 40. Dacă ar fi să cumpărăm câte o pianina în fiecare școală (cel mai scump instrument) suma totală ar fi de 200.000ron, ceea ce ar însemna că în patru ani am putea înzestra fiecare școală. Dacă sunt școli care doresc alt instrument decât pianina termenul bugetului multianual ar scădea.(În funcție de pregătirea și dorința profesorilor de muzică)

200.000 RON
portal

Portal spre alta lume

2023-02-21  •  Constantin-Cornel Goran  •  Orașul Relaxat

Portalurile sunt sculpturi de artă tehnologică. Se conectează la o rețea de sculpturi identice de pe toată planeta. Fiecare portal este situat în spațiul public, oferind un flux live în timp real, nefiltrat 24/7, care se rotește frecvent între diferite locații ale portalului de pe Pământ. Într-o lume a narațiunilor din ce în ce mai polarizante, este important să ne amintim că suntem cu toții împreună pe această navă spațială minusculă și frumoasă numită Pământ. Portalurile sunt o invitație de a întâlni semeni de deasupra granițelor și prejudecăților și de a experimenta casa noastră - planeta Pământ - așa cum este cu adevărat: unită și una.

 

Mai multe detalii: https://www.youtube.com/watch?v=2GrXTLe9ztA&ab_channel=PortalUnityNetwork https://portals.org/

 

Buget necesar: pana in 500.000

250.000 RON
loc_de_joaca.jpg

Loc de joaca pentru caini in parcul Tractorul

2023-02-17  •  Radu-Valentin PAUL  •  Orașul Relaxat

Pentru multi brasoveni cainele este un membru important al familiei si consider normal sa existe locuri de joaca pentru acestia. Un astfel de loc este mai mult decat un spatiu unde cainii se joaca, este un loc in care brasovenii socializeaza.

Propun sa se faca in Brasov un proiect unic la nivel national, respectiv un loc de joaca pentru caini, amenajat cum sunt cele din vestul Europei. Locatia este in Parcul Sportiv din cartierul Tractorul. Cu siguranta este un spatiu insuficient numarului mare de proprietari de caini din zona sau din Brasov, dar este un inceput. Sunt multe locuri unde pot sa fie amenajate astfel de spatii, dupa ce se dovedeste acesta ca fiind un proiect de succes.

Bugetul estimat, conform atasamentului, este in jur de 36.000 euro. Gasiti in prezentarea atasata inclusiv echipamentele propuse.

Locul de joaca pentru caini este un loc unde brasovenii socializeaza in timp ce cainii lor se simt bine

Terenul unde propun sa se faca investitia este al Primariei Brasov, iar echipamentele din prezentare exista in gama de produse comercializata de compania care este prestator agreat al Primariei.

37.000 RON